Napoli toont veerkracht en legt druk bij Juventus

5 maart 2016, 22:44

In de strijd om het kampioenschap in de Serie A heeft Napoli de druk bij Juventus gelegd. De ploeg van coach Maurizio Sarri zegevierde zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Chievo Verona met 3-1 en kwam daarmee in punten gelijk met de koploper uit Turijn. Juventus gaat zondag nog wel op bezoek bij Atalanta Bergamo, de werkgever van Marten de Roon.

Net als afgelopen maandag in de uitwedstrijd tegen Fiorentina (1-1) kwam Napoli al vroeg op achterstand. Nicola Rigoni bracht Chievo in de tweede minuut aan de leiding, door van net buiten het strafschopgebied raak te schieten. Evenals tegen Fiorentina had Napoli opnieuw weinig tijd nodig om het evenwicht te herstellen. Op aangeven van Faouzi Ghoulam tikte topscorer Gonzalo Higuain in de zesde minuut de gelijkmaker en zijn 26ste doelpunt van het seizoen op het scorebord.

Vlad Chiriches bracht Napoli zeven minuten voor de pauze aan de leiding. De Roemeense verdediger kopte van dichtbij een voorzet van Jorginho binnen bij de tweede paal. José Callejón bepaalde in de zeventigste minuut, kort nadat Higuain de lat had geraakt, de eindstand op 3-1. De Spanjaard scoorde met rechts na een mooie pass van Allan.