Benfica kraakt Sporting in derby en grijpt koppositie

6 maart 2016, 00:16

Benfica heeft de koppositie in de Portugese Liga NOS overgenomen van Sporting Lissabon, door de stadsrivaal in een direct gevecht te verslaan. De ploeg van coach Rui Vitória zegevierde zaterdag in het Estádio José Alvalade van Sporting met 0-1.

Kostas Mitroglou kroonde zich met een doelpunt in de twintigste minuut tot matchwinner. De Griekse aanvaller scoorde met een schuiver, na een gekraakt schot van land- en ploeggenoot Andreas Samaris. Jefferson was vlak voor rust dicht bij de gelijkmaker; zijn schot eindigde tegen de lat. Voormalig FC Twente-speler Bryan Ruiz had Sporting een kwartier voor tijd langszij moeten brengen, maar hij faalde van dichtbij voor een leeg doel.

Na 25 duels leidt Benfica de Liga NOS met 61 punten, twee meer dan nummer twee Sporting.