'Geschorste' Santos loodst NEC laat voorbij Heracles

6 maart 2016, 14:37   Bijgewerkt: 6 maart 2016, 14:49

Hij was eigenlijk geschorst voor de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo, maar dankzij een hoger beroep kon Christian Santos vanmiddag (zondag) toch in actie komen voor NEC. Dat heeft de ploeg van Ernest Faber geen windeieren gelegd, want het goudhaantje loodste zijn ploeg in een vervelende wedstrijd in de slotfase langs Heracles: 1-0. Daardoor zijn de Nijmegenaren de ploeg uit Almelo nu gepasseerd op de ranglijst.

Santos tekende in de 88ste minuut voor de winnende treffer, door een mislukte kopbal van Heraclied Mike Te Wierik met een halve omhaal tot doelpunt te promoveren. De topschutter van NEC was kort daarvoor ook al dicht bij een goal geweest, maar zijn knappe kopstoot werd gekeerd door doelman Bram Castro. Het was één van de weinige hoogtepunten in een wedstrijd die het aanzien nauwelijks waard was. Met name in de eerste helft maakten NEC en Heracles er een verschrikkelijk schouwspel van. De teams, die in de eerste seizoenshelft niets dan lof kregen, leken verlamd door de druk om eindelijk weer eens een wedstrijd te winnen.

Wat overigens opviel was de aanvallende onmacht van de ploeg van John Stegeman. In negentig minuten creëerde het team niet één opgelegde kans. Dat is opvallend, aangezien er toch voldoende creativiteit in het elftal zit. De enige echte mogelijkheid voor Heracles kwam op naam van Wout Weghorst, maar hij kon de bal na een fout van NEC-goalie Brad Jones niet binnen tikken. Heracles scoorde dus niet en gaf zo een vervolg aan een dramatische statistiek. Op 29 november 2015 scoorde de ploeg namelijk voor het laatst in een uitwedstrijd. Sinds ging het vijf keer onderuit op vreemde bodem en speelde de ploeg drie keer gelijk.