TEC voegt zich naast HFC aan kop van de Topklasse

6 maart 2016, 17:30

TEC heeft zich zondag aan kop van de Topklasse genesteld. Door een moeizame overwinning op HBS staat TEC in punten gelijk met Koninklijke HFC.

Het was voor de tweede keer op rij dat HFC, sinds dat het de koppositie heeft, niet tot een overwinning kwam. De ongeslagen reeks blijft wel staan. HFC kwam op bezoek bij SWZ Boso Sneek niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Nummer drie De Treffers speelde gelijk tegen HSC'21 (0-0).

HFC kwam al snel in de problemen door een vroege achterstand. Het kwam even later zelfs met 2-0 achter te staan in Sneek. In de tweede helft nam de koploper het initiatief en na een uur spelen produceerde het de aansluitingstreffer. Zeven minuten voor tijd werd een punt veiliggesteld.

TEC was tegen HBS lange tijd de onderliggende partij, maar wist toch op een 1-0 voorsprong te komen. HBS kreeg nog een strafschop, maar wist deze niet voorbij de keeper te krijgen. Zodoende was het ene doelpunt genoeg voor TEC om gedeeld aan kop te komen in de Topklasse.