Nijhuis ontkent invloed Vlaar: "Discussie ontstond direct al"

6 maart 2016, 19:48

Bas Nijhuis wilde na afloop van het competitieduel tussen AZ en Excelsior (2-0) niet toegeven dat een doelpunt van Tom van Weert onterecht was afgekeurd. Volgens de arbiter is op de beelden niet duidelijk te zien of de getekende lijn van buitenspel wel goed staat.

"Ik zie het terug en het is een hele krappe situatie", reageert Nijhuis tegenover FOX Sports. "De assistent vroeg mij of de speler van Excelsior in de baan van het schot stond, de bal raakte of de keeper hinderde. Zo ja, dan was het buitenspel. Op dat moment neem ik de rust en ga ik naar hem toe om dat te bevestigen. Ik ga ook op dit moment nog op mijn assistent af."

"Later gaan we de beelden nog eens goed terugkijken." Excelsior-trainer Alfons Groenendijk vond dat de arbitrage zich liet beïnvloeden door het appelleren van Ron Vlaar. "De discussie ontstond direct al. Ik zocht alleen de tijd om er naartoe te lopen. Dat is de reden, niet omdat Ron Vlaar die kant oploopt. Op de beelden lijkt het op één lijn, maar ik wil het thuis eerst goed terugkijken."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen