Over de grens: sprookje, supersterren en clowns

7 maart 2016, 20:22

Het was weer een bewogen voetbalweekend, dat vol zat met mooie en opvallende momenten. FCUpdate.nl loopt, zoals altijd op maandag in deze rubriek, weer een rondje langs de internationale velden. Met in deze editie het geweldige sprookje in Engeland, sterren in Spanje, een speler die liever niet tegen Bayern München wil voetballen en een circusact.

Ongelofelijke sensatie in de maak

{image[308373][right-half][]}Wat zou het toch een ongelofelijke sensatie zijn als Leicester City zich dit seizoen tot kampioen weet te kronen in de Premier League. De stuntploeg van manager Claudio Ranieri staat na het weekend weer vijf punten los in de miljoenencompetitie. Met een 0-1 overwinning bij Watford werd optimaal geprofiteerd van de 2-2 remise in de zeer beladen North London Derby tussen Tottenham Hotspur en Arsenal. Als we naar de vorm van de concurrentie en het programma van The Foxes kijken, dan beginnen we zo langzamerhand wel te geloven in een kampioenschap voor Leicester. De brigade van Ranieri neemt het dit seizoen nog op tegen de huidige nummers 19, 15, 8, 17, 5, 16, 6, 11 en 10 van de ranglijst. "Er worden alleen nog maar finales gespeeld. Dat geldt voor iedereen, niet alleen voor ons. De titel is nog niet van ons. We moeten er hard voor knokken, stap voor stap en met beide voeten op de grond blijven", blijft Ranieri rustig. Als de Italiaan Leicester naar het kampioenschap kan loodsen, dan zorgt hij voor één van de grootste voetbalprestaties ooit.

Wat overigens mooi was, was dat goudhaantje Jamie Vardy midweeks tijdens de wedstrijden van de titelconcurrenten 'gewoon' lekker zat te gamen. "Veel mensen zeiden tegen me dat de resultaten van woensdagavond in ons voordeel waren, maar ik was toen Call of Duty aan het doen op de PlayStation", sprak de spits van Leicester.

'MSN' tikt de honderd aan

{image[308116][left-half][]}In de categorie 'ongelofelijk maar waar': Lionel Messi, Neymar en Luis Suarez hebben dit seizoen samen al meer dan honderd doelpunten gemaakt. Het gouden trio van FC Barcelona, vaak aangeduid als 'MSN', was tegen Eibar (0-4 winst) weer goed voor twee goals. Hoewel Neymar geschorst was, waren Messi en Suarez allebei trefzeker in het Estadio Municipal de Ipurua. Suarez heeft nu 42 keer gescoord in alle competities, Messi en Neymar volgen met respectievelijk 35 en 23 treffers. Met nog tien speelronden in de Primera División en ook nog de ontknopingen in de Champions League en de Copa del Rey te gaan, lijkt het koningstrio wel de barrière van 150 doelpunten als gezamenlijk doel te kunnen hebben. De voetbalwereld mag zich gelukkig prijzen met zulke buitenaardse spelers. We zijn bijna gewend aan hun schitterende prestaties, maar normaal zal het nooit zijn.

Ronaldo schittert, maar junior is niet onder de indruk

{image[308651][right-half][]}Hoewel Juventus-doelman Gianluigi Buffon al 836 Serie A-minuten zonder tegen doelpunt is – een persoonlijk record – is de prestatie van Cristiano Ronaldo nog meer het vermelden waard. De Portugese superster maakte maar liefst vier goals voor Real Madrid in de met 7-1 gewonnen wedstrijd tegen subtopper Celta de Vigo. Twee van zijn vier treffers waren geweldig; een vrije trap en een vlammend schot van grote afstand. Het was alweer de 36ste (!) keer dat Ronaldo drie of meer doelpunten maakte in één wedstrijd voor Real. Een magnifieke prestatie, maar daar leek het zoontje van Ronaldo wat anders over te denken. Die zat, tijdens het juichen na een doelpunt van zijn vader, gewoon met zijn telefoon te spelen. Naar aanleiding van deze beelden werd er veelvuldig op internet gegrapt dat Ronaldo junior beelden van Lionel Messi aan het bekijken was...

Speler wil niet tegen Bayern voetballen

{image[308652][left-half][]}Bijna iedere voetballer droomt ervan om een keer tegen Bayern München te spelen, maar Zlatko Junuzovic denkt daar duidelijk anders over. De 28-jarige spelmaker van Werder Bremen pakte afgelopen weekend een bewuste gele kaart tegen Hannover 96 (4-1 winst), waardoor hij niet tegen Bayern 'hoeft' te spelen. De Oostenrijker ziet weinig kansen tegen de Duitse recordkampioen en vindt het daarom niet erg om geschorst te zijn. Junuzovic deed te lang over een vrije trap en kreeg daarom zijn vijfde gele kaart van het seizoen voorgehouden. Het is een dubieuze actie, maar wat de speler wel prijst: hij gaf na afloop eerlijk toe dat het een 'bewussie' was. "We hebben het erover gehad, dat geef ik toe. Maar het is beter om op deze manier een gele kaart te pakken, dan om iemand bewust pijn te doen", aldus de Werder-speler. De Duitse media besteedden veel aandacht aan het voorval.

Wat is deze gozer nou weer aan het doen?

{image[308648][right-half][voetbal

Le Beau Jeu

EK 2016]}Je hebt spelers die met flitsende bewegingen een tegenstander kunnen uitspelen, zoals Neymar, Lionel Messi, Alexis Sánchez en Cristiano Ronaldo. Functionele hoogstandjes zijn één van de mooiste dingen in het voetbal. We hoeven Thabo Rakhale niet in het rijtje met spelers die over deze kwaliteit beschikken te zetten. Want wat deze Zuid-Afrikaan afgelopen weekend tijdens het bekerduel van Orlando Pirates met Kaiser Chiefs aan het doen was, sloeg daadwerkelijk nergens op. Hij vermaakte het publiek absoluut, maar om nou te zeggen dat dit de schoonheidsprijs verdient? Nee. Het is meer het vernederen van een tegenstander dan dat het een mooie actie is...

Door: Koen Jans

[photo,96334,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen