Guidetti: "Ik geloofde écht in het kampioenschap"

8 maart 2016, 08:14

Er gaat weer een jaar zonder kampioenschap voorbij voor Feyenoord en dat vindt John Guidetti zeer jammer. Zelf was de Zweedse aanvaller, momenteel spelend bij Celta de Vigo, in het seizoen 2011/2012 dicht bij de landstitel met Feyenoord. Hoewel de Rotterdammers destijds zes punten achter Ajax eindigden, had Guidetti er wel fiducie in.

"Ja, ik geloofde écht in het kampioenschap, vanaf de eerste dag dat ik bij Feyenoord binnen stapte", zegt Guidetti tegen Voetbal International over zijn periode in Rotterdam-Zuid. "Daarvoor hoefde ik alleen maar naar De Kuip te kijken. Als je elke twee weken in zo'n stadion mag spelen dat ook nog eens vol zit met de meest fanatieke supporters van Nederland, wat kan er dan fout gaan? Letterlijk heb ik aan de spelers gevraagd: Waarom zouden wij nou geen kampioen kunnen worden?", aldus de Zweed.

"Ik hoef mijn gelijk niet, maar nu beseft iedereen dat we toen echt een kans zijn misgelopen. Feyenoord was zogenaamd niks meer, zeiden de mensen, op basis van het jaar ervoor. Maar ik zag goede spelers. Twee jaar later werden die spelers met Oranje derde op het WK. Ze hebben allemaal gespeeld, Stefan, Bruno, Jordy. Zo slecht heb ik 't dus niet gezien", stelt Guidetti, die als huurling van Manchester City furore maakte in De Kuip.

Guidetti, die twintig keer scoorde in 23 eredivisieduels voor Feyenoord, acht zichzelf ook deels verantwoordelijk voor het mislopen van de titel. "Ik verwijt mezelf tot op de dag van vandaag die rode kaart tegen RKC Waalwijk. Dat ik na die benutte penalty mijn shirt uittrok en m'n tweede gele kaart kreeg. Zo dom. Later maakte RKC gelijk en verloren we zo twee punten. Een week later gingen we zonder mij onderuit bij PSV, weer drie punten weg. Nog steeds vraag ik me af wat er zou zijn gebeurd als ik toen wat slimmer was geweest. Dat gevoel is echt killing."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen