Spalletti: "Roma is te nerveus in grote wedstrijden"

9 maart 2016, 07:58

AS Roma weerde zich dinsdagavond kranig in het Estadio Santiago Bernabéu en wist meerdere uitstekende kansen te creëren tegen Real Madrid, maar de Italianen kwamen uiteindelijk nooit in de buurt van de kwartfinales van de Champions League. Net als in het Stadio Olimpico in Rome gingen de Giallorossi met 2-0 ten onder in de return tegen de Madrileense opponent.

Coach Luciano Spalletti zag Roma prima voor de dag komen in de Spaanse hoofdstad. "Maar de realiteit is dat we twee keer met 2-0 verloren hebben", stelt de Toscaan. "Real Madrid is door en dat is uiteindelijk het enige dat telt", vindt Spalletti, die weet waar de schoen wringt in de grote wedstrijden van Roma. "We moeten twee dingen verbeteren: de mentaliteit en de dodelijkheid voor het doel", vindt de trainer.

"We waren niet goed genoeg", constateert Spalletti. "Hoewel we het in beide wedstrijden niet slecht hebben gedaan, ontbrak het aan overtuiging. We hebben de kansen niet benut en waren een beetje kwetsbaar. In grote wedstrijden worden we nerveus en dat moeten we veranderen. We moeten agressiever zijn, meer communiceren en meer vertrouwen uitstralen", zo trekt de coach van de Romeinen zijn conclusies.

Spalletti sluit af: "We moeten elkaar meer helpen, daar ontbreekt het op dit moment aan. We moeten als team sterker worden en ophouden met het missen van kansen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen