Fortuna Sittard zet directeur op straat en zoekt saneerder

Jw
9 maart 2016, 21:26

Fortuna Sittard heeft afscheid genomen van algemeen directeur Joppe Sangen. De 41-jarige bestuurder was pas sinds oktober van het afgelopen jaar actief bij de Limburgers, maar is volgens de toezichthouders niet de ideale man om de club uit de financiële problemen te helpen.

"Joppe Sangen heeft een marketing en sales achtergrond. Op dit moment is de kostenkant echter belangrijk en dus heeft de club een sterke behoefte aan een ander type directeur. Iemand met een financiële achtergrond", licht extern adviseur Paul van der Kraan toe op de website van Fortuna Sittard. "Het heeft dus niets van doen met de persoon Joppe Sangen. Maar deze beslissing is wel noodzakelijk om als club te kunnen overleven."

"Fortuna Sittard is de afgelopen jaren overeind gehouden door de betrokkenheid van vermogende individuen. Deze financiële injecties waren pleisters op een open wond. Symptoombestrijding zonder dat de oorzaak van het probleem is aangepakt. De afgelopen weken heb ik gezien dat Fortuna Sittard leeft in de harten van de mensen. Nu is dat misschien nog een bescheiden aantal harten, maar ik geloof dat het op termijn mogelijk is oude tijden te laten herleven. Dat wat Fortuna ooit een speler van belang maakte, moet terug in de herinnering en in de harten van de mensen. Dan kan de club weer een rol van betekenis hebben in het betaalde voetbal en in de regio", besluit Van der Kraan.

Fortuna Sittard werd onlangs nog in leven gehouden door de KNVB, maar aan het eind van het lopende seizoen kan de proflicentie alsnog worden ingetrokken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen