Van Marwijk vindt De Boer rijp voor een topcompetitie

Jw
10 maart 2016, 17:46

Frank de Boer liet de clubleiding van Ajax onlangs weten pas na het lopende seizoen een beslissing te nemen over zijn toekomst. De trainer van de Amsterdammers staat open voor een nieuwe uitdaging en oud-bondscoach Bert van Marwijk acht hem rijp voor een stap hogerop. "Frank is klaar voor een topcompetitie", zegt hij.

De Boer keek het vak af bij Van Marwijk, die hij twee jaar assisteerde bij het Nederlands elftal. Samen met PSV-coach Phillip Cocu bereikten de drie de finale van het WK in 2010. Bijna zes jaar later acht Van Marwijk zijn voormalige assistent klaar voor een topclub. "Hij weet nu wat het is om helemaal alleen verantwoordelijk te zijn voor de prestaties van een grote club. Ajax is een moeilijke club, net als Feyenoord. Als je daar een tijd succesvol hebt gewerkt, kun je ook een grote club in het buitenland aan", zegt de huidige keuzeheer van Saudi-Arabië in gesprek met VI.

"Ik denk dat Frank in elk land goed zou kunnen werken. Mijn gevoel zegt dat vooral Engeland en Spanje goed bij hem passen. Die talen spreekt hij, de Engelse voetbalcultuur ligt hem volgens mij wel, die in Spanje kent hij al vanuit zijn spelerstijd bij Barcelona. Maar ik verwacht niet dat hij voor zomaar een club die kant opgaat. Zijn ambitieniveau kennende wacht hij op een mooie club die bij hem past", denkt Van Marwijk.

Net als De Boer doet ook Cocu het uitstekend in de Eredivisie. Het verbaast Van Marwijk niet. "Tijdens een voetvolleytoernooi op Aruba heb ik veel met Frank en ook Phillip gesproken. Ze hadden zich al bewezen als topspelers die strategisch belangrijk waren voor hun ploegen. Ook in interviews las ik vaak verstandige teksten van ze. Tijdens onze gesprekken op Aruba werd dat beeld bevestigd. Het verbaasde me niet dat ze na hun spelerscarrière als trainer verdergingen", blikt hij terug.

De Boer sleepte bij Ajax vier landstitels in de wacht en is met Ajax nog in de race voor een vijfde. Cocu won met PSV, dat momenteel koploper is, afgelopen seizoen de Eredivisie.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen