Gewaardeerde Immers voelt zich lekker bij Cardiff

11 maart 2016, 07:48

Lex Immers is bij Cardiff City, de club die hem van Feyenoord huurt, binnen een mum van tijd uitgegroeid tot een zeer populaire speler. De 29-jarige Hagenaar wordt op handen gedragen door de supporters, wordt bijna iedere week uitgeroepen tot man of the match en geniet veel vertrouwen bij manager Russell Slade. Bovendien voelt hij zich zelf ook gewaardeerd en goed. "Het is onvoorstelbaar mooi wat ik hier meemaak."

"Ik denk dat iedere voetballer het leuk vindt om zoveel complimenten te krijgen", zegt Immers in De Telegraaf over zijn avontuur in Wales. "Het is even wat anders dan ik gewend ben in Nederland. Het geeft me nog meer vertrouwen en stimuleert me nog meer om in het Engelse voetbal te laten zien wat ik in huis heb. Met mijn goals betaal ik de trainer van Cardiff, die mij heeft gehaald, ook terug", aldus de Feyenoord-huurling. "Dit voetbal past bij me. In de Championship is het iets minder technisch en tactisch dan bij Feyenoord, maar er wordt meer loopwerk van je gevraagd en fysiek moet je aan de bak om veel kopduels te winnen."

De Maleisische eigenaren van Cardiff zouden graag zien dat Immers aan boord blijft, maar hebben wel te maken met een transferembargo. "Ze hebben me natuurlijk voor doelpunten gehaald en die maak ik ook. In twee duels maakte de keeper van de tegenstander bizarre reddingen, een keer werd mijn inzet op de doellijn gekeerd door een verdediger. Anders had ik in elke wedstrijd gescoord. Maar ik kan nu niet overzien hoe het loopt na dit seizoen. Ik sta officieel nog tot 2017 bij Feyenoord onder contract en Cardiff zit ook nog met een verbod op transfers. Maar in z'n totaliteit heb ik het hier met mijn gezin fantastisch", glimlacht Immers.

Als het aan coach Slade ligt, dan blijft Immers in ieder geval. "Lex kwam hier op dag één met de juiste instelling binnen. Hij vroeg zich niet af wat Cardiff City als club zou kunnen doen voor hem, maar wat hij zou kunnen doen voor de club", aldus de complimenteuze manager. "Wat ik geweldig aan hem vind is dat hij, ondanks zijn 29 jaar, hier topfit binnenwandelt en op alle fronten wil leren. Hij is hier niet met het idee, ik strijk even mijn geld op in een huurperiode. Nee, hij heeft alles over voor deze ploeg en dat vind ik zo schitterend aan hem."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen