Deur van EK 2016 op kier gezet voor Benzema

11 maart 2016, 10:31

De eerste stap voor deelname aan het EK 2016 is gezet voor Karim Benzema. De spits van Real Madrid heeft van de Franse justitie toestemming gekregen om zijn opwachting te maken op het eindtoernooi in zijn eigen land. Dat heeft een rechter in Versailles vrijdagochtend bepaald.

Benzema heeft groen licht gekregen om met Mathieu Valbuena samen te spelen in de nationale ploeg van Frankrijk. De Real-spits was vorig jaar betrokken in een afpersingszaak rond zijn ploeggenoot bij het Franse elftal. Valbuena werd gechanteerd met een seksvideo en Benzema wordt van betrokkenheid verdacht in deze zaak. De 81-voudig international ontkent dat hij een kwalijke rol gespeeld heeft in het proces, maar werd wel voor onbepaalde tijd geschorst voor Les Bleus.

De voetbalbond van Frankrijk wil eerst dat alle kou uit de lucht gehaald wordt met Valbuena, voordat Benzema weer door bondscoach Didier Deschamps opgeroepen zal worden voor de nationale ploeg. De Fransen zitten op het EK in de poule ingedeeld met Albanië, Roemenië en Zwitserland.

"We werken er keihard aan om de onschuld van Karim te bewijzen. De eerste stap is nu gezet", stelt Olivier Combe, de advocaat van de spits van Real Madrid, tegen AFP.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen