Hoop bij Fortuna: "Het gaat echt de goede kant op"

11 maart 2016, 13:39

Er lijkt licht aan het einde van de tunnel te zien te zijn voor Fortuna Sittard. De noodlijdende Jupiler League-club heeft een deel van het salaris van medewerkers uitbetaald en lijkt het benodigde bedrag van 900.000 euro bij elkaar te kunnen sprokkelen en daarmee het voortbestaan van de club te kunnen realiseren.

Hoewel extern adviseur Paul van der Kraan tegenover Voetbal International nog niet te vroeg wil juichen, heeft Fortuna de KNVB en de licentiecommissie wel gevraagd om de situatie opnieuw te beoordelen. "Die moet dan uiteindelijk tot een definitieve beslissing komen. Wij hebben de KNVB een brief gestuurd waarin we hebben aangegeven dat we niet zolang in onzekerheid kunnen zitten. Er zijn best partijen die iets willen doen om te helpen om de club opnieuw op te bouwen, maar die willen duidelijkheid. Niemand steekt namelijk geld in de toekomst van een club die geen licentie krijgt. Bovendien staan de gelden voor de redding van Fortuna vast bij een notaris. Niet alleen totdat we de negen ton hebben, maar dus ook totdat er een licentie is."

Van der Kraan is vrij optimistisch. "Op dit moment is Fortuna Sittard nog niet gered, maar het gaat echt de goede kant op. Als ik zie hoeveel emotie deze situatie bij heel veel mensen los maakt, dan sterkt me dat in de gedachte dat Fortuna Sittard leeft. De supporters alleen al hebben voor 125 duizend euro certificaten gekocht. Dat bedrag zou nooit zo hoog zijn geweest als er geen draagvlak voor Fortuna zou zijn. Het is nu zaak dat wij waarmaken wat we zeggen. We moeten doen en uitvoeren wat we beloven, dat is in het verleden misgegaan."

Dat het de goede kant op gaat, blijkt ook wel uit de woorden van investeerder René ter Borgh. "Donderdagavond heb ik het nieuws vernomen van extern adviseur Paul van der Kraan. De negen ton zijn binnen. Ruimschoots zelfs en dat is heel goed nieuws voor de club. Ik had nooit gedacht dat dit zou lukken. Bewonderenswaardig", zo citeert 1Limburg Ter Borgh.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen