Newcastle heeft nieuwe coach al in huis: Benitez

11 maart 2016, 15:43

Een aantal uren nadat Newcastle United het ontslag van Steve McClaren aankondigde, heeft de Premier League-club de aanstelling van diens opvolger naar buiten gebracht. The Magpies hebben wereldkundig gemaakt dat Rafael Benitez aan het roer komt te staan. Geruchten over de Madrileen deden de afgelopen dagen al veelvuldig de ronde.

Benitez tekent voor drie jaar op St. James' Park en krijgt de taak om Newcastle omhoog te helpen. De werkgever van Tim Krul, Vurnon Anita, Georginio Wijnaldum en Siem de Jong staat momenteel op de voorlaatste plaats in de Premier League en het wordt dus een hels karwei om uit het degradatiemoeras te kruipen. Benitez neemt Fabio Pecchia, Francisco de Míguel Moreno en Antonio Gómez Pérez mee voor zijn technische staf. Paul Simpson, Alessandro Schoenmaker en Steve Black zaten hier voor zijn komst ook in, maar zijn net als McClaren vertrokken.

"Ik vind het mooi dat ik aan de slag kan gaan bij een legendarische Engelse club", sprak Benitez bij zijn presentatie. "Het wordt een grote uitdaging om lijfsbehoud te realiseren in de Premier League. Iedereen moet hetzelfde doel hebben en daar met zijn allen voor willen gaan. Daarom vraag ik om totale steun. Ik ben erg blij met mijn terugkeer naar de Premier League", aldus de Spanjaard, die eerder werkzaam was bij Chelsea.

Newcastle-directeur Lee Charnley geniet van de aanstelling van Benitez. "Dit is erg mooi. We hebben ons verzekerd van de diensten van één van de beste managers van Europa. Hij heeft veel ervaring op het hoogste niveau", aldus de bestuurder, die Benitez eerder dit seizoen ontslagen zag worden bij Real Madrid.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen