Sparta wint na krankzinnig slot, Zivkovic zit VVV dwars

11 maart 2016, 21:58   Bijgewerkt: 11 maart 2016, 22:22

De mooiste slotfase van het Jupiler League-seizoen heeft vanavond (vrijdag) plaatsgevonden in Rotterdam, waar Sparta met 3-2 van FC Emmen won en zodoende de veertiende (!) thuiszege van het seizoen boekte. De Rotterdammers incasseerden in de 92ste minuut de 2-2, om via Ryan Sanusi daarna alsnog de winnende goal te maken. Daardoor wint Sparta terrein, aangezien VVV Venlo op een 2-2 gelijkspel bleef steken bij Jong Ajax.

Sparta tegen Emmen leek een duel te worden zoals de fans van de Rotterdammers ze zo vaak hebben gezien op Het Kasteel. Na elf minuten stond het namelijk al 1-0 door een intikker van aanvoerder Michel Breuer. Het duurde lang voordat Emmen terugkwam in de wedstrijd, maar een kwartier voor het einde tekende Boy Deul voor de 1-1. Zodoende leek Sparta voor het eerst dit seizoen punten te gaan verspelen op eigen veld, maar dankzij een knotsgekke slotfase gebeurde dat toch niet. Eerst scoorde invaller Sherjill McDonald in de 86ste minuut de 2-1, waarna Derre Kwee namens de bezoekers in blessuretijd nog gelijkmaakte. Ryan Sanusi kroonde zich daarna tot de grote held van Sparta. Hij knalde in de 94ste minuut de winnende goal in het net was het middelpunt van de feestvreugde.

Go Ahead Eagles blijft ook onder Hans de Koning aanmodderen in de Jupiler League. Op eigen veld bleef het steken op 0-0 tegen MVV. Verder speelde RKC Waalwijk met 1-1 gelijk tegen Fortuna Sittard en boekte Almere City FC een 1-3 uitzege bij Achilles '29. In Velsen deelden Telstar en Jong PSV de punten: 1-1.