Pellè laat Koeman weer lachen in Stoke-on-Trent

12 maart 2016, 18:06   Bijgewerkt: 13 maart 2016, 11:41

Na drie wedstrijden waarin slechts één punt werd gepakt heeft Ronald Koeman met Southampton weer een driepunter gescoord in de Engelse Premier League. De lastige uitwedstrijd tegen Stoke City werd zaterdag met 2-1 gewonnen. Voormalig AZ- en Feyenoord-spits Graziano Pellè was met twee treffers het goudhaantje bij The Saints.

Pellè maakte zijn beide doelpunten in het eerste half uur van de wedstrijd in het Britannia Stadium. De Italiaanse spits kopte in de elfde minuut uit een hoekschop de 0-1 binnen. Negentien minuten later sloeg Pellè weer toe. Ditmaal zette hij de aanval zelf op op de linkerflank, waarna hij voormalig FC Groningen- en FC Twente-speler Dusan Tadic bereikte. Pellè sneed vervolgens slim naar binnen, kreeg het leder terug van Tadic en schoof in de verre hoek de 0-2 binnen.

Op aangeven van Ibrahim Afellay bracht oud-FC Twente-speler Marko Arnautovic zeven minuten na de pauze de spanning terug, maar het bleef vervolgens bij 1-2 voor Southampton. Bij de bezoekers hadden Cuco Martina, Virgil van Dijk en Jordy Clasie een basisplaats, Maarten Stekelenburg bleef op de bank. Bij Stoke City had, naast Afellay, ook Erik Pieters een basisplek. Pieters incasseerde in de extra tijd een vermeende elleboogstoot van Southampton-speler Sadio Mané, wat laatstgenoemde op een directe rode kaart kwam te staan.

Door de overwinning gaat Southampton Stoke City voorbij op de ranglijst. De ploeg van Koeman heeft nu 44 punten, waarmee het samen met Liverpool op de zevende plaats staat. Liverpool speelde wel twee wedstrijden minder dan Southampton en Stoke City, dat met 43 punten de nummer negen is.

Onderin de middenmoot deed AFC Bournemouth goede zaken met een 3-2 thuiszege op Swansea City. De promovendus gaf in het eigen Vitality Stadium twee keer een voorsprong uit handen, maar op de 3-2 van Steve Cook hadden de bezoekers uit Wales geen antwoord meer. Leroy Fer had een basisplaats bij Swansea City en verrichtte het voorbereidende werk bij de 1-1 van Modou Barrow zes minuten voor de rust. Marvin Emnes kwam enkele minuten na de 3-2 als invaller in de ploeg bij Swansea City, maar kon de nederlaag van zijn team niet meer voorkomen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!