Atlético Madrid boekt ruime zege in aanloop naar 'PSV'

12 maart 2016, 22:49

Atlético Madrid kan terugkijken op een geslaagde generale repetitie voor de return tegen PSV, komende dinsdag in de achtste finales van de Champions League. De formatie van trainer Diego Simeone won zaterdag in het eigen Estadio Vicente Calderon in La Liga met 3-0 van middenmoter Deportivo la Coruna.

Saúl bracht Atlético in de achttiende minuut aan de leiding, door een voorzet van Filipe Luis vanaf de linkerflank in het doel te werken. Antoine Griezmann was na een uur spelen verantwoordelijk voor een verdubbeling van de voorsprong van de Madrilenen. De Franse spits verschalkte Deportivo-keeper German Lux met een schuiver in de verre hoek. Na een mooie lange bal van achteruit van Gabi bepaalde Angel Correa in de 83ste minuut de eindscore op 3-0.

Door de winst komt Atlético op 67 punten, waarmee het stevig op de tweede plaats in La Liga staat. De achterstand op koploper FC Barcelona bedraagt acht punten, terwijl de voorsprong op nummer drie Real Madrid zeven punten is. Barcelona won eerder op de dag, ondanks de tiende gemiste penalty van het seizoen, in het eigen Camp Nou met 6-0 van Getafe. Real gaat zondag op bezoek bij Las Palmas.

De eerste ontmoeting tussen Atlético en PSV eindigde 2,5 week geleden in Eindhoven in 0-0.