Excelsior bezorgt onfortuinlijk Groningen negatief clubrecord

12 maart 2016, 23:25

FC Groningen heeft in haar uitwedstrijd tegen Excelsior een nieuwe klap geïncasseerd. De Groningers gingen met 2-1 ten onder tegen de Kralingers. De nederlaag betekent de vijfde verliespartij op rij voor de uitploeg. Het is voor het eerst sinds veertig jaar dat dit FC Groningen overkomt. Tom van Weert en Jeff Stans zorgden voor de treffers namens Excelsior.

In Groningen werd de kritiek op de ploeg van Erwin van de Looi de afgelopen weken steeds heftiger. Na vier wedstrijden op rij verloren te hebben, moest er tegen Excelsior een goed resultaat geboekt worden. De nederlaag van vanavond betekent naast een sportief debacle ook een negatief clubrecord. In 1973 verloor de club voor het laatst zoveel wedstrijden achter elkaar in de Eredivisie.

In de tweede helft was het alsnog raak. Lorenzo Burnet speelde een bal met veel risico door het midden van het veld. De bal werd opgepikt door Excelsior, dat haar spits direct de diepte instuurde. Van Weert bleef kalm voor het doel en tikte de bal beheerst door de benen van Padt. In de drieënvijftigste minuut verdubbelde Jeff Stans de score uit een strafschop, nadat Juninho Bacuna een onnodige overtreding begon op de achterlijn, tegenover de gretig vallende Brandley Kuwas.

Een tweede treffer leek lange tijd in aantocht, maar ondanks een heftig slotoffensief in de laatste twintig minuten kwam Groningen niet langs zij. Excelsior-doelman Tom Muyters keerde in de slotfase twee grote kansen van De Leeuw en zag toe hoe Idrissi het zijnet raakte. In de allerlaatste minuut schoot Albert Rusnák een vrije trap van net buiten de zestien meter rakelings naast de paal.