Heracles knokt zich naar zege op Cambuur

13 maart 2016, 16:28

Heracles Almelo heeft met veel passie en strijd zondagmiddag drie punten gepakt tegen hekkensluiter SC Cambuur. De Almeloërs wisten een 0-1 achterstand om te buigen in een 3-1 overwinning, waardoor het nog meedoet om de play-offs voor Europees voetbal.

Aan de kant van Heracles Almelo viel één wijziging ten opzichte van vorige week te noteren in de basiself. Robin Gosens moest zijn plek afstaan aan Wout Droste, die terugkeerde van een blessure. Cambuur ging afgelopen weekend met 3-1 onderuit tegen Feyenoord. Desondanks zag hoofdtrainer Marcel Keizer geen reden tot aanpassingen. Zo stond Martijn Barto in de spits en zat Kevin van Veen op de bank.

Bruns maakte het de verdediging van Cambuur lastig door vanuit het middenveld veelal de loopactie in de diepte te maken. Cambuur had weinig te vertellen, maar kwam wel op voorsprong. Illias Bel Hassani tastte mis op het middenveld, waarna Jack Byrne de bal vanaf twintig meter in het doel legde. Heracles liet zich daardoor niet uit het veld slaan, maar had de nodige pech in de afwerking. Zo tikte Jaroslav Navratil een bal tegen doelman Leonard Nienhuis op en belandde de rebound van Thomas Bruns op het dak van het doel.

Diezelfde Weghorst, die de hele wedstrijd meters maakte voor zijn ploeg en geen duel uit de weg ging, had ook de 2-1 op zijn schoen. Alleen tegenover Nienhuis schoot de aanvaller de bal echter naast. Aan de andere kant ontsnapte Barto een keer aan de buitenspelval en vond hij Bram Castro op zijn weg. Het doelpunt van Heracles kon niet uitblijven en viel dan ook in het laatste kwartier. Invaller Robin Gosens werkte een afvallende bal met de buitenkant van zijn linkervoet in het doel.

Cambuur was niet bij machte om een slotoffensief te creëren. Het kreeg zelfs nog een doelpunt te incasseren vanuit een counter van Heracles, die Bel Hassani bekroonde met een schitterende bal in de rechter bovenhoek. Door de nederlaag staat het dan ook onderaan in de Eredivisie, omdat concurrent De Graafschap wel wist te winnen dit weekeinde. Heracles klimt naar de zesde plek en die stek geeft aan het einde van de rit recht op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen