Effectief Feyenoord wint ook op bezoek bij Vitesse

13 maart 2016, 16:30

Feyenoord heeft goede zaken gedaan in de strijd om plek drie. In een allesbehalve hoogstaand duel in Arnhem won het met 0-2 van een teleurstellend Vitesse, dat wel vaak de bal had maar opvallend weinig creëerde.

Na drie zeges op rij tegen FC Utrecht, AZ en Cambuur, leek Feyenoord de weg naar boven weer gevonden te hebben. Het vertrouwen, dat lange tijd ver te zoeken was, keert langzaam weer terug in het elftal van Giovanni van Bronckhorst.

Renato Ibarra mikte de bal namens de thuisploeg hard voorlangs, terwijl Milot Rashica bijna profiteerde van een vroege fout van doelman Kenneth Vermeer. De thuisploeg toonde simpelweg wat meer inzet en lef. Achterin stond het georganiseerd met Arnold Kruiswijk en Maikel van der Werff als centrumdo en aanvoerder Guram Kashia op rechts. Hij hield Eljero Elia aardig in toom.

Toch deed Vitesse te weinig met het vaak langdurige balbezit. Vermeer hoefde na rust nauwelijks nog in actie te komen en Feyenoord begon vooral op het middenveld ineens veel duels te winnen. Ondanks de wissel van Dirk Kuijt, die na een uur spelen duidelijk op was, bleven de bezoekers aandringen en het voortouw nemen.

Vlak voor tijd besliste Basacikoglu de wedstrijd. Na een dodelijke counter dribbelde de vleugelspeler naar binnen en schoot hij overtuigend raak: 0-2. De punten waren veilig en konden mee terug naar Rotterdam-Zuid. Dankzij de overwinning klimt Feyenoord naar de 3e plek op de ranglijst, met even veel punten als AZ. Vitesse blijft 6e.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen