Van Persie bezorgt Fenerbahçe belangrijke overwinning

13 maart 2016, 20:16

Robin van Persie is zondag van grote waarde geweest voor Fenerbahçe. De Nederlandse aanvaller nam het enige doelpunt voor zijn rekening tijdens het duel met Kayserispor (1-0).

Vlak na rust tekende Van Persie voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Opvallend was dat enkele minuten later Fernandão, in principe concurrent van Van Persie, een strafschop miste. Kayserispor kreeg tijdens het competitieduel maar liefst drie rode kaarten. Larrys Mabiala, Sinan Bakis, en Abdulaziz Demircan maakten de volledige wedstrijd niet vol.

Door de overwinning gaat Fenerbahçe aan kop in de Turkse competitie. Het is echter in een hevige titelstrijd verwikkeld met Besiktas. De concurrent volgt op slechts twee punten en heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld.