Schalk helpt Ross County aan eerste hoofdprijs ooit

13 maart 2016, 22:07

Alex Schalk krijgt een bijzondere plek in de geschiedenisboeken van Ross County. De Nederlandse aanvaller bezorgde zijn Schotse werkgever voor het eerst in de historie een hoofdprijs.

Schalk schoot zijn ploeg naar een 2-1 overwinning op Hibernian in de finale van de Schotse League Cup. Dat deed de voormalig speler van NAC Breda en Go Ahead Eagles met een doelpunt in de negentigste minuut.

County kwam in de eerste helft op voorsprong dankzij een doelpunt van Michael Gardyne. Op slag van rust trok Liam Fontaine de stand gelijk. Iedereen had al genoegen genomen met een verlenging op het moment dat Schalk toesloeg.

Na een seizoen bij Go Ahead Eagles ondertekende Schalk in oktober 2015 een contract bij zijn huidige club.