Tuchel: "Bekroop een gevoel dat iets ernstigs aan de hand was"

13 maart 2016, 23:09

Borussia Dortmund-trainer Thomas Tuchel heeft met zijn ploeg een bijzondere wedstrijd tegen FSV Mainz (2-0) achter de rug. Gedurende de tweede helft veranderde namelijk de sfeer in het stadion. Na het laatste fluitsignaal hoorde Tuchel dat er een supporter was overleden aan een hartstilstand.

Tuchel toonde na de wedstrijd zijn medeleven aan de nabestaanden van de fan. "Het was een zeer beklemmende situatie. Mij bekroop een gevoel dat er iets ernstigs aan de hand was. Maar ik wist heel lang niet wat er was gebeurd. Het stadion kwam in een spagaat door aan de ene kant de wedstrijd te bekijken en aan de andere kant medeleven te tonen."

"We weten allemaal dat er veel belangrijkere zaken zijn dan voetbal. Maar dat ontslaat ons niet van de plicht iedere training en iedere wedstrijd serieus te nemen. Daarom was er ook een dubbel gevoel. We hebben in de kleedkamer gesproken over hoe we het ervaren hadden. Maar er was ook ergernis over de gemiste kansen", vertelt Tuchel aan de Duitse media.

Ook Marco Reus was tijdens het duel niet op de hoogte van de situatie. "Direct na afloop is de trainer naar ons toegekomen en heeft ons uitleg gegeven. Het is tragisch en het zet de wedstrijd ook op de achtergrond. Wij als spelers hadden er niets van meegekregen en waren vanwege de stilte in het stadion zelfs geïrriteerd."

Voorzitter Reinhard Rauball was voornamelijk onder de indruk van de reactie van de supporters. "De reactie kwam spontaan tot stand. Ik heb nog nooit meegemaakt hoe de toeschouwers in deze mat hun medeleven hebben getoond. Ik heb me niet meer op de wedstrijd kunnen concentreren. Ik heb gekeken hoe de fans met de minuut meer en meer hun rouw tot uiting hebben gebracht."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen