Ongeslagen reeks Sparta voorbij, VVV wint spectaculair

14 maart 2016, 21:55   Bijgewerkt: 14 maart 2016, 22:07

De ongeslagen reeks van zeventien wedstrijden van Sparta in de Jupiler League is voorbij. Na zeven overwinningen op rij ging de ploeg van trainer Alex Pastoor maandag met 1-0 onderuit in de uitwedstrijd tegen Almere City FC. Nummer twee VVV Venlo leek ook te gaan verliezen, maar in het laatste half uur werd tegen RKC Waalwijk een 1-3 achterstand omgebogen in een 4-3 zege.

Na de 4-0 nederlaag bij NAC Breda in oktober vorig jaar won Sparta vijftien van haar zeventien wedstrijden en speelde het twee keer gelijk. Aan die prachtige serie kwam vanavond tegen laagvlieger Almere City FC een einde. Door een eigen doelpunt van Sherel Floranus in de 76ste minuut werd met 1-0 verloren. Almere City blijft door de winst zonder puntenverlies in de strijd om de vierde periodetitel.

Nummer twee VVV Venlo hield haar laatste sprankje hoop op het kampioenschap levend, al ging dat niet gemakkelijk. In de eigen Koel keken de Limburgers tegen hekkensluiter RKC Waalwijk na een uur tegen een 1-3 achterstand aan. Daar mocht VVV nog blij mee zijn, want de bezoekers maakten ook nog de 1-4. Die werd echter ten onrechte afgekeurd. Door doelpunten van Johnatan Opoku (2) en Ralf Seuntjens bleven de punten alsnog in Venlo (4-3).

Door de resultaten is de achterstand van VVV op koploper Sparta geslonken tot tien punten. De Rotterdamse lijstaanvoerder speelde wel een wedstrijd minder dan de Limburgse achtervolger. Nummer drie FC Eindhoven bleef op 56 punten steken. Ondanks een vroege 1-0 voorsprong werd met 2-1 verloren bij laagvlieger Fortuna Sittard. Roel Janssen liet Fortuna met twee doelpunten, waarvan de eerste een penalty was, in de tweede helft juichen. NAC Breda, dat met 55 punten vierde staat, kwam vanavond niet in actie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen