Leicester kraakt dankzij prachtige omhaal ook Newcastle

14 maart 2016, 23:00

Leicester City is weer een stap dichter bij de eerste landstitel in de clubhistorie. De ploeg van coach Claudio Ranieri zegevierde maandag in het eigen King Power Stadium met 1-0 over laagvlieger Newcastle United, waar Rafael Benitez zijn debuut maakte in de dug-out.

Leicester City dankte de drie punten aan een wereldgoal van Shinji Okazaki in de 25ste minuut. De Japanse aanvaller passeerde Newcastle-keeper Rob Elliot met een fraaie omhaal. De goal had echter niet mogen tellen, aangezien Jamie Vardy buitenspel stond toen hij de assist gaf. Een minuut later was Marc Albrighton dicht bij een verdubbeling van de voorsprong voor Leicester. Zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied ging maar net naast.

Over de hele wedstrijd was het niet zo dat Leicester City een stortvloed aan kansen creëerde. Sterker nog, de omhaal van Okazaki was het enige schot van de thuisploeg op doel. Maar desondanks, zoals een kampioen betaamt, trok Leicester City de drie punten wel naar zich toe. Daryl Janmaat, Georginio Wijnaldum, Vurnon Anita, die alle drie een basisplek hadden gekregen van Benitez, en invaller Siem de Jong konden daar niets meer aan veranderen.

Door de winst komt Leicester City op 63 punten, met nog acht wedstrijden te spelen. Nummer twee Tottenham Hotspur heeft vijf punten minder. Newcastle United, dat zich eind vorige week ontdeed van Steve McClaren (ex-FC Twente) en Benitez als opvolger binnenhaalde, blijft één punt onder de rode streep.