Benitez heeft goed gevoel na vuurdoop bij Newcastle

15 maart 2016, 07:33

Rafael Benitez werd deze week aangesteld als opvolger van Steve McClaren, die vanwege de teleurstellende prestaties ontslagen werd als manager van Newcastle United. De Spaanse oefenmeester, eerder dit seizoen de laan uitgestuurd bij Real Madrid, debuteerde met een 1-0 nederlaag bij Leicester City bij The Magpies.

Hoewel Newcastle ten onder ging bij de verrassende koploper van de Premier League, heeft Benitez wel een goed gevoel overgehouden aan het duel in het King Power Stadium. Met zijn ploeg staat hij nog steeds op voorlaatste plaats, maar de trainer heeft vertrouwen in lijfsbehoud. "Het zal lastig worden, maar met deze instelling op het veld denk ik dat we het kunnen realiseren. We hebben een goed team en kunnen erin blijven."

Newcastle verloor door een fraaie omhaal van Shinji Okazaki. "We startten zeer goed, maar dat was een domper. In de tweede helft hebben we echter wel weer goed gereageerd. Dat geeft voldoening. Voor de volgende keer geldt wel dat we meer uit onze kansen moeten halen", aldus Benitez, die in de volgende duels op concurrenten Sunderland en Norwich City stuit.

"We moeten vooruit kijken en hebben weer een week om aan de slag te gaan met de dingen die beter moeten. Ook hebben we een beetje geluk nodig. We moeten positief blijven", benadrukt Benitez. "Onze volgende wedstrijd, de derby tegen Sunderland, is zeer belangrijk."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen