Emmen: Lukkien komt wellicht eerder, Gyasi wil hogerop

15 maart 2016, 08:40

Maandagavond werd wereldkundig gemaakt dat Dick Lukkien per 1 juli de hoofdtrainer van FC Emmen zal zijn, maar mogelijk komt de huidige assistent-coach van FC Groningen eerder richting de Drentse eredivisionist. Bestuursvoorzitter Ronald Lubbers probeert dit te realiseren.

Emmen en Lukkien hebben groen licht nodig van Hans Nijland, de algemeen directeur van Groningen. Of deze er zal komen, is nog maar de vraag. "In principe gaan we er niet van uit, maar de situatie bij FC Groningen is zeer onrustig op dit moment. Daarnaast gaan we nu een voetballoze periode in vanwege de interlands. Je weet nooit wat er in zo'n periode kan gebeuren", aldus Lubbers tegen RTV Drenthe.

Lukkien benadrukt dat een vroegtijdige overstap alleen nog in de komende twee weken haalbaar is. "Daarna gaan we de absolute slotfase van de competitie in en willen we geen onrust. Onze huidige technische staf is hiervan op de hoogte en weet ook hoe de situatie zal zijn mocht Dick alsnog sneller naar Emmen komen", stelt de rechterhand van Erwin van de Looi.

Ondertussen is het nog onzeker of Raymond Gyasi volgend seizoen nog bij Emmen zal spelen. De aanvaller, die maandagavond twee keer scoorde tegen Achilles'29 (3-1 winst), wordt van AZ gehuurd. "Ik heb de ambitie om hogerop te spelen in ieder geval", zegt hij. "Hopelijk bij een eredivisieclub. Of ik denk dat die kans zich aandient? Ja, met mijn kwaliteiten verwacht ik van wel. Ik laat alles op me af komen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen