Rooney zet streep door Oranje en wil top zijn op EK

15 maart 2016, 12:37

Wegens knieklachten moet Wayne Rooney zich al een tijdje verbijten op de tribunes. De aanvoerder van Manchester United zal niet op tijd fit zijn voor de interland van Engeland tegen het Nederlands elftal op 29 maart, maar verwacht tijdens het EK 2016 in Frankrijk weer het maximale uit zichzelf te kunnen halen.

Rooney moest al acht wedstrijden missen wegens zijn knieblessure en in Engelse media werd afgelopen week gesuggereerd dat hij het EK misschien aan zich voorbij moet laten gaan. De 30-jarige aanvaller spreekt dit echter tegen bij Sky Sports. "Alles verloopt zoals gepland en verwacht. Het gaat prima, ik hoop er niet lang meer uit te zijn", aldus Rooney, die zich richt op het duel met zijn oude club Everton op 3 april.

"Ik weet niet zeker wanneer ik weer beschikbaar been, maar misschien is het na de interlandbreak al wel zover. Ik mis de eerste duels van Engeland nog wel, maar daarna moet ik weer snel fit zijn. Dat is een realistisch doel", stelt Rooney, de all-time topscorer van The Three Lions. "Het gaat niet slecht, maar we moeten voorzichtig zijn."

Rooney hoopt de apotheose van het seizoen dus 'gewoon' mee te kunnen maken. "Ik zou nog tien duels voor Man United en wat interlands kunnen spelen, dus ik maak me geen zorgen over een gebrekkige voorbereiding voor het EK", aldus de Engelsman. "Dit is wel een frustrerende periode voor mij. Gelukkig pakken de jonge spelers het goed op bij Man United."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen