Premier is tegen terugkeer Benzema in Franse ploeg

15 maart 2016, 16:21

De rechter in Frankrijk bepaalde vorige week vrijdag dat het contactverbod tussen Karim Benzema en Mathieu Valbuena werd opgeheven, maar daarmee kan de aanvaller van Real Madrid nog niet geruisloos terugkeren in de nationale ploeg. Vandaag (dinsdag) heeft de Franse premier Manuel Valls zich bovendien uitgesproken tegen een terugkeer van de spits.

Benzema wordt verdacht van de chantage van Valbuena in een affaire rond een seksvideo. Omdat het contactverbod tussen beiden vorige week werd opgeheven, kan Benzema in principe terugkeren bij het nationale vlaggenschip. Valls ziet daar echter geen heil in. "Er is wat mij betreft nog niet voldaan aan de voorwaarden voor een terugkeer van Benzema, aangezien er nog een onderzoek loopt. Een grote sporter moet een voorbeeld zijn voor de jeugd", aldus de premier tegen RMC.

Die opmerking schoot in het verkeerde keelgat van Bemzema, die op Twitter boos reageerde. "In twaalf seizoenen als prof: 541 wedstrijden gespeeld, 0 rode kaarten, 11 gele kaarten!!! En dan hebben sommigen het over mijn voorbeeldfunctie?", stelde de aanvaller verbaasd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen