FC Groningen vindt in Tilburg nieuwe hoofd scouting

16 maart 2016, 13:11

FC Groningen heeft Carlos Aalbers aangesteld als nieuwe hoofd scouting. De 51-jarige oud-profvoetballer is nu nog bij Willem II werkzaam als technisch manager. Aalbers begint op 1 april met zijn nieuwe functie in de Euroborg, waar hij de opvolger wordt van de in februari naar Ajax vertrokken Henk Veldmate en een contract voor twee jaar heeft getekend. Beide partijen hebben de intentie langduriger met elkaar samen te werken.

"Carlos Aalbers is een zeer gerespecteerd man met kennis van zaken en uitermate correct. Hij heeft een schat aan ervaring in het betaalde voetbal, een zeer uitgebreid en gedegen netwerk en geniet aanzien in de voetballerij. Zijn komst is een versterking van het technische team van FC Groningen. Wij kijken uit naar de samenwerking", zegt manager technische zaken Peter Jeltema van FC Groningen op de clubwebsite.

Aalbers speelde als profvoetballer ruim vierhonderd wedstrijden voor NEC. Tussen de zomer van 2007 en september 2013 was hij technisch directeur bij de Nijmeegse club. Daar vertrok hij wegens een verschil van inzicht, in maart vorig jaar ging hij in dezelfde functie aan de slag bij Willem II. "Toen de interesse van FC Groningen concreet werd, ben ik in gesprek gegaan en raakte ik enthousiast over de ambitieuze plannen van de club", aldus Aalbers. "Hiervan wil ik heel graag deel gaan uitmaken. Mijn hart ligt bij het voetbaldeel van een organisatie en in de functie van hoofd scouting denk ik volledig tot mijn recht te kunnen komen. Het is heel fijn dat ik deze mogelijkheid bij een mooie club als FC Groningen krijg."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen