Officieel: Streppel tekent voor twee jaar bij Heerenveen

16 maart 2016, 13:39

SC Heerenveen heeft de komst van Jurgen Streppel als nieuwe coach bevestigd. De Friese club meldt woensdag via de officiële kanalen dat de oefenmeester een contract voor twee jaar heeft getekend in het Abe Lenstra Stadion, waar hij de opvolger wordt van Foppe de Haan. Streppel is nu nog de trainer van Willem II.

"We willen aantrekkelijk voetbal spelen in een vol Abe Lenstra stadion, met een duidelijke voetbalvisie en passend binnen onze financiële mogelijkheden. Jurgen is een trainer die daar in onze optiek prima bij past", legt manager voetbalzaken Hans Vonk de keuze voor Streppel uit. "Hij heeft ruimschoots ervaring als trainer in het betaald voetbal, heeft aanvallend en attractief voetbal hoog in het vaandel staan en maakt graag jonge spelers beter. Dat is iets waar SC Heerenveen al jaren bekend om staat en waar Jurgen graag aan wil meewerken."

Streppel begon zijn trainersloopbaan in 2008 bij Helmond Sport. Drie jaar later maakte hij de overstap naar Willem II. In zijn eerste seizoen promoveerde Streppel met de Tilburgse club naar de Eredivisie, maar in het jaar daarop degradeerde de club weer naar de Jupiler League. Desondanks mocht Streppel blijven en dat vertrouwen betaalde hij in 2014 terug met het kampioenschap in de Jupiler League. Afgelopen jaargang werd hij met Willem II knap negende in de Eredivisie. Als voetballer speelde Streppel van 1990 tot 2005 voor achtereenvolgens Helmond Sport, RKC Waalwijk, Telstar en weer Helmond Sport.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen