Houdini-act Arsenal blijft uit, Barcelona naar kwartfinale

Jw
16 maart 2016, 22:44   Bijgewerkt: 16 maart 2016, 22:57

Het Champions League avontuur was voor Arsenal eigenlijk drie weken geleden al voorbij, maar strandde vandaag definitief. In het Spaanse Camp Nou kregen de Engelsen een 3-1 nederlaag te verwerken. Volgens de cijfers een nipt verlies, maar op het veld was Barcelona grote delen van de wedstrijd de betere. De doelpunten werden verzorgd door Messi, Suaréz en Neymar (MSN). Daarmee liet het supertrio zich wederom gelden. Elneny scoorde voor Arsenal.

De intenties van Arsenal werden direct na het beginsignaal duidelijk. De eerste paar minuten zocht de ploeg, waar het kon, de aanval. Maar, zoals woensdagavond wel vaker zou blijken, ontbrak het de ploeg aan creativiteit in de eindfase. Met name Mesut Ozil zorgde voor dreiging. Hij verlegde het spel en stak de bal enkele keren gevaarlijk richting de aanval, maar tot échte doelpogingen leidde het niet. Na tien minuten probeerde de Duitser het dan maar zelf, middels een venijnig schot op doel. De bal zeilde nét naast het doel van Marc-André ter Stegen.

Wat volgde was een fase waarin Arsenal niet bij machte was om uit te verdedigen. Barcelona verhoogde het speltempo en de balcirculatie. Messi leek  voor de tweede keer in de wedstrijd dicht bij een treffer, maar wederom stond Ospina in de weg. Arsenal kwam er mondjesmaat uit, maar als het eruit kwam werd het gevaarlijk.  Tien minuten voor tijd stichtte Sanchez gevaar vanuit een vrije trap, maar bracht Ter Stegen redding. Ook in de rebound toonde de keeper zich de sterkere. Messi zou Messi niet zijn als hij niet scoorde, en dus zorgde de Argentijn vlak voor tijd eigenhandig voor de 3-1. Een prachtige lob was Ospina te machtig.