Olde Riekerink: "Onverwacht, maar enorme uitdaging"

17 maart 2016, 09:07

Voor de functie van hoofdcoach toverde Galasaray een opvallende naam uit de hoge hoed. Jan Olde Riekerink is door de topclub uit Istanbul aangesteld als opvolger van de vertrokken Mustafa Denizli. "Een onverwachte wending, maar een enorme uitdaging", zo noemt de 53-jarige Nederlander de klus.

Het is een mooie kans voor Olde Riekerink, maar de trainer beseft dat Galatasaray momenteel zwaar wind tegen heeft. De sportieve prestaties laten behoorlijk te wensen over en bovendien mag de club door een UEFA-straf volgend seizoen geen Europees voetbal spelen. Toch heeft de Nederlander dit seizoen het doel om Europees voetbal te halen. "Pas dan kunnen wij de straf uitzitten. Als we dat niet halen, blijft de straf staan", zegt de nieuwe coach van Galatasaray bij de NOS.

Galatasaray is momenteel de nummer vijf van de Turkse Süper Lig, met één punt achterstand op nummer vier Istanbul Basaksehir. "En we staan nog in de halve finales van de beker. De winnaar plaatst zich ook voor Europa, dus dat is onze hoofddoelstelling", stelt Olde Riekerink, die zijn ploeg aan het klaarstomen is voor de beladen stadsderby tegen Fenerbahçe. "Dat is hier de wedstrijd van het jaar, dus dat gaat een aardige heksenketel worden", voorspelt Olde Riekerink, die bij Cimbom al werkzaam was als hoofd jeugdopleiding.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen