Stam hoopt als coach ooit terug te keren bij United

17 maart 2016, 14:53

Jaap Stam trekt komende zomer de deur achter zich dicht bij Ajax, omdat hij zijn vleugels uit wil slaan als trainer. De voormalig verdediger van Oranje weet nog niet waar hij aan de slag zal gaan, maar hoopt in de toekomst te kunnen terugkeren bij Manchester United. Momenteel is hij als trainer werkzaam bij Jong Ajax.

"Het doel zou eerst zijn om op een gegeven moment als coach in Engeland aan de slag te gaan, maar als ik me goed ontwikkel, dan zou ik uiteindelijk graag terugkeren bij United", zegt Stam tegen de Daily Mail. "Ik heb de trainerscursus vorig seizoen afgerond en wil nu hoofdtrainer worden in Nederland of Engeland. Mensen hebben het er weleens over dat ik Frank de Boer moet opvolgen als hij bij Ajax vertrekt, maar als hij nog onder contract staat, dan is er niets zeker. Ajax wilde mij bij de club houden, maar weet ook dat ik ambitieus ben en als hoofdcoach aan het werk wil. Ik had kunnen wachten tot het eind van het seizoen om te kijken of De Boer zou vertrekken, maar zo zit ik niet in elkaar. Ik wil mezelf ontwikkelen, daarom heb ik hier voor gekozen", aldus Stam.

Stam ziet dat manager Louis van Gaal vrijwel altijd onder druk staat bij Manchester United, maar vindt dat niet terecht. "Hij is een zeer goede manager. Ik heb onder hem gewerkt bij Oranje. Hij heeft zich bewezen bij Ajax, Barcelona en Bayern en zal prijzen pakken als hij de tijd krijgt", denkt Van Gaal.

Afgelopen zomer was Stam met Jong Ajax op bezoek op Old Trafford, waar een oefenwedstrijd tegen de generatiegenoten van Man United werd gespeeld. Hij vond de jonge Ajacieden wat verwend. "Ze kwamen hier en zagen dat alles in de kleedkamer van hout was. 'Wat is dit dan?', vroegen ze hardop. Ze verwachtten mooie stoelen, flatscreens en luxe. Op deze leeftijd zijn ze al verwend; ze willen horloges en auto's in plaats van traditie."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen