Italianen herhalen drama van vijftien jaar geleden

17 maart 2016, 21:26

Het voetbalseizoen 2015/2016 is er één om heel snel te vergeten voor iedereen die het Italiaans voetbal een warm hart toedraagt. Door de verrassende nederlaag van Lazio in de return tegen Sparta Praag in de achtste finales van de Europa League (0-3) staan er geen Serie A-clubs in de kwartfinales van de grote Europese clubtoernooien. Dat is voor het eerst sinds het seizoen 2000/2001.

Lazio was de laatst overgebleven club uit Italië in Europees verband, nadat Juventus woensdag in een thriller tegen Bayern München in de Champions League aan het kortste eind trok. AS Roma sneuvelde vorige week al bij de laatste zestien van het miljoenenbal, na een nederlaag tegen Real Madrid. Napoli en Fiorentina struikelden bij de laatste 32 van de Europa League, Sampdoria vloog er in de voorronde van dat toernooi al uit.

Ondanks het dramatische seizoen begint Italië wel enigszins in de nek van Engeland te hijgen voor het vierde Champions League-ticket. Wel zijn de Engelsen met Manchester City (kwartfinale CL) nog vertegenwoordigd over de grens, terwijl Manchester United of Liverpool zich sowieso bij de laatste acht in de EL voegt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen