Letschert, Janssen, Pröpper en Locadia bij Oranje

18 maart 2016, 12:13   Bijgewerkt: 18 maart 2016, 12:31

Bondscoach Danny Blind heeft zijn definitieve selectie voor de vriendschappelijke interlands van het Nederlands elftal tegen Frankrijk (vrijdag 25 maart) en Engeland (dinsdag 29 maart) wereldkundig gemaakt. Wat opvalt, is dat onder meer Timo Letschert, Ron Vlaar, Vincent Janssen, Davy Pröpper en Jürgen Locadia geselecteerd zijn voor de oefeninterlands.

Letschert en Janssen maken hun debuut in de selectie van het Nederlands elftal. Janssen dankt zijn uitverkiezing aan zijn uitstekende spel in 2016. In tien wedstrijden wist hij maar liefst dertien maal het net te vinden. Ook Letschert maakt bij FC Utrecht een prima seizoen door. De verdediger raakte in de wedstrijd van afgelopen zondag tegen ADO Den Haag al vroeg geblesseerd aan zijn schouder, maar is op tijd fit voor de oefeninterlands.

Vlaar speelde een sterk WK 2014 met Oranje, werkte op 12 november 2014 nog een oefeninterland af tegen Mexico, maar raakte langdurig geblesseerd. Bij AZ werkte hij aan zijn herstel, speelt hij sinds december weer wedstrijden en knokte hij zich terug in de selectie van het Nederlands elftal.

Ten opzichte van de voorlopige selectie zijn Ibrahim Afellay, Mitchell Dijks en Arjen Robben afgevallen. Robben heeft vanwege een bovenbeenblesure een streep moeten zetten door de oefeninterlands. Blind verkoos andere spelers boven Afellay en Dijks, die wel fit zijn. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen