Blind: "Het blijft moeizaam gaan met Van Persie"

18 maart 2016, 12:49

Danny Blind heeft vrijdagmiddag zijn definitieve selectie voor de oefeninterlands van Oranje tegen Frankrijk (25 maart) en Engeland (29 maart) gepresenteerd. De bondscoach heeft Robin van Persie, die ook al niet tot de voorselectie behoorde, links laten liggen. Op de persconferentie legde hij uit waarom.

"Wij bekijken Van Persie elke week, net als andere potentiële internationals. Hij maakt al wel wat meer minuten, maar het blijft stuivertje wisselen en moeizaam gaan bij Fenerbahçe. Daarom wil andere jongens kansen geven", doelt Blind op spelers als Vincent Janssen en Luuk de Jong. "Je weet wat Robin kan en heeft laten zien, maar meerder facetten spelen hierbij een rol. Hoe functioneert hij op dit moment en hoe ziet de toekomst eruit voor hem een aantal anderen?", aldus de bondscoach.

"Je denkt ook aan het WK 2018 en de kwalificatie daarvoor", vervolgt Blind. "Dan moet je andere opties ook een kans geven. We moeten afwachten hoe Van Persie, maar ook jongens als Wesley Sneijder, Klaas-Jan Huntelaar en Arjen Robben daarin zitten. Het neemt niet weg dat ze nog steeds bruikbaar zijn als ze in goeden doen zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen