Middenvelder met CL-ervaring duikt op bij FC Oss

18 maart 2016, 15:05

Dominique Kivuvu keert terug op de Nederlandse velden. De verdedigende middenvelder van Angolese komaf meldt zich volgende week bij FC Oss, waar hij een contract tot de zomer van 2017 heeft getekend. De 28-jarige controleur houdt nu nog zijn conditie op pijl bij NEC, waarvoor hij tussen 2006 en 2010 tot 89 officiële optredens kwam.

Naast zijn periode in Nijmeegse dienst speelde Kivuvu in het verleden voor Telstar, het Zweedse Mjällby, de de Angolese clubs Kabuscorp SC en Progresso Sambizanga en het Roemeense CFR Cluj. Met laatstgenoemde club speelde hij in het seizoen 2010/2011 tot vier keer toe mee in een Champions League-wedstrijd. Met Cluj kwam hij in actie tegen AS Roma (tweemaal), Bayern München en FC Basel.

Oss-directeur Peter Bijvelds vindt het mooi dat het gelukt is om een speler als Kivuvu te halen. "Dominique brengt een bak aan ervaring mee en is fysiek sterk. Hij is een echt winnaarstype die zowel op het middenveld als in de verdediging uit de voeten kan."

Kivuvu kan niet wachten om weer in Nederland te spelen. "Ik heb in oktober mijn contract in Angola laten ontbinden. Daar was ik ver van mijn familie en kreeg het gevoel dat mijn teamgenoten het niet altijd konden opbrengen om er vol voor te gaan. Ik wil juist alles winnen", aldus de middenvelder, die in 2014 al een poosje meetrainde met Oss. "Het is een leuke groep en fijne club. Ik ben al een tijdje transfervrij, dus ik kan niet wachten om weer wedstrijden te spelen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen