Galgenwaard wederom onneembare vesting voor Excelsior

18 maart 2016, 23:28

Nog nooit wist Excelsior te winnen in De Galgenwaard, en ook vrijdagavond slaagde de ploeg er niet in om de drie punten mee naar Kralingen te nemen. Ondanks een vroege voorsprong, opportunistisch voetbal en voldoende kansen wist FC Utrecht het spel te keren. Een vermakelijke wedstrijd eindigde daardoor uiteindelijk in een 2-1 overwinning voor de thuisploeg. Beide doelpunten aan de winnende kant werden verzorgd door Sébastien Haller, en maakten een vroege treffer van Rick Kruijs ongedaan.

Twee keer werd Haller gevaarlijk, voordat hij vlak voor rust wél doel trof. Muyters schatte een hoge bal verkeerd in en zag Haller over het hoofd, waarna de Fransman binnenkopte (2-1). Na rust hadden beide ploegen aanvankelijk moeite om het initiatief te pakken. Het tempo lag te laag, de aanvallende creativiteit ontbrak en er werden dientengevolge veel lange ballen gespeeld. Toch trok Utrecht de wedstrijd geleidelijk aan weer naar zich toe, mede door vele fouten aan Excelsior-zijde.

Lange tijd leek een derde treffer van Utrecht in de maak. De ploeg trok de duimschroeven stevig aan. Excelsior-goalie Muyters zag een omhaal van Haller nét over zijn doel vliegen en keerde even later met de voet een volgende inzet van de Fransman.  De Kralingers waren niet in staat daar in de slotfase nog een serieuze poging tegenover te zetten. Van Weert was nog het dichtst bij een doelpunt, maar werd op het allerlaatste moment adequaat verdedigd door Timo Letschert.