Bizarre eigen goal leidt belangrijke zege Schalke in

18 maart 2016, 22:40

Schalke 04 heeft in de strijd om Champions League-voetbal een heel belangrijke zege geboekt. De ploeg van coach André Breitenreiter won vrijdag in de eigen Veltins Arena met 2-1 van concurrent Borussia Mönchengladbach.

Schalke 04 kwam in de 59ste minuut met veel geluk op voorsprong. Na een actie van Leroy Sané wilde Martin Hinteregger de bal wegwerken, maar hij schoot het leder tegen een ploeggenoot aan. Via laatstgenoemde stuiterde de bal terug tegen het been van Hinteregger, waarna het speeltuig in het doel eindigde. Andreas Christensen bracht Borussia Mönchengladbach in de 79ste minuut langszij, maar toch bleven de punten in Gelsenkirchen.

Leon Goretzka bepaalde in de 83ste minuut de eindscore op 2-1. De Schalke-speler scoorde met een schot van buiten het strafschopgebied, dat van richting werd veranderd door BMG-speler Granit Xhaka. In de slotfase waren de bezoekers nog dicht bij de 2-2, maar Schalke-keeper Ralf Fährmann maakte in één aanval twee reddingen. Bij Schalke 04 bleef Klaas-Jan Huntelaar op de bank, bij Mönchengladbach gold hetzelfde voor Roel Brouwers.

Door de winst neemt Schalke 04 de vierde plaats in de Bundesliga over van Mönchengladbach. De clubs hebben respectievelijk 44 en 42 punten. Hertha BSC is met 45 punten de nummer drie van de Duitse competitie, maar speelt zaterdag nog thuis tegen FC Ingolstadt 04. De nummer drie van Duitsland gaat rechtstreeks de groepsfase van de Champions League in, terwijl de nummer vier in de vierde voorronde van het miljoenenbal mag uitkomen. Het team dat vijfde wordt moet genoegen nemen met Europa League-voetbal.