PEC Zwolle vergroot problemen voor Willem II

Jw
19 maart 2016, 21:43

Voor Willem II beginnen de problemen met de week groter te worden. De Tilburgers wisten zaterdagavond op bezoek bij PEC Zwolle (4-1) geen vuist te maken. Vooral verdedigend liet de degradatiekandidaat steken vallen tegen het gedisciplineerd spelende Zwolle.

Het grote nieuws afgelopen week in Tilburg was de aanstaande transfer van trainer Jurgen Streppel. De coach van Willem II verruilt zijn ploeg in de zomer voor sc Heerenveen. Volgens de oefenmeester zal dat de komende tijd zijn werkzaamheden bij de Tilburgers niet in de weg zitten. De eindverantwoordelijke besloot tegen PEC Zwolle aanvaller Lucas Andersen te slachtofferen. Streppel is niet tevreden over de Ajax-huurling, waardoor Andy Kawaya in de basis mocht beginnen.

Dirk Marcellis zette de thuisploeg op schitterende wijze op voorsprong. De centrale verdediger schoot de bal vanaf twintig meter in de verre hoek. Vrij snel daarna promoveerde Queensy Menig een fraaie combinatie met Lars Veldwijk tot de 2-0. Hij sneed door het hart van de verdediging. Er leek vrij weinig aan de hand voor Zwolle, maar de gastheren verloren toch even de concentratie. Daardoor lukte het Erik Falkenburg een voorzet vanaf links in de verre hoek te koppen.

Na de derde tegengoal was de hoop bij Willem II op een goed resultaat vervlogen. Zwolle speelde de wedstrijd gecontroleerd uit, waardoor het drie punten mocht bijschrijven. Het slotakkoord was voor invaller Stef Nijland, die schitterend de 4-1 in binnen krulde. Daardoor staat PEC Zwolle zevende in de Eredivisie. Die plek geeft aan het einde van de rit recht op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. Voor Willem II blijft het overleven geblazen met de vijftiende plek en evenveel punten als nummer zestien Excelsior.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen