De Haan: "Als er druk op komt, hebben we het moeilijk"

Jw
19 maart 2016, 22:07

Er is momenteel geen pijl te trekken op SC Heerenveen. Na het knappe gelijkspel op bezoek bij koploper PSV (1-1) verloren de Friezen een week later weer van Heracles Almelo (0-1). Trainer Foppe de Haan concludeerde na afloop dat zijn ploeg slecht met druk omgaat.

"Ik dacht, zijn dit dezelfde jongens die ik vorige week tegen PSV aan het werk heb gezien?'', vroeg De Haan zich hardop af. "Wat is er deze week gebeurd? Hebben ze klappen gehad? Ik zag zo weinig vertrouwen. Hoe kun je zo aan een wedstrijd beginnen. Zeker thuis moet je er op klappen. Ik ben hier echt van geschrokken. Misschien zijn ze wel bang, ik weet het niet, maar het is in ieder geval niet goed.''

"Er stonden er een paar niet op te letten", ging De Haan op de website van zijn club in op de enige treffer van de wedstrijd. "Er ging steeds veel mis, we hadden geen druk op de bal, daardoor konden zij makkelijk voetballen. Op zo'n manier roep je de problemen over jezelf af."

SC Heerenveen herpakte zich na een dramatische eerste helft voorzichtig na de rust, maar het leidde tot niets. "Ze willen wel, maar als er druk op komt hebben ze het moeilijk. Ik begin morgen in ieder geval met de vraag waarom we zo slap starten, dat moeten ze dan maar vertellen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen