Invallers Vitesse bezorgen Groningen zesde nederlaag op rij

Ger
20 maart 2016, 16:37

Vitesse heeft getekend voor een overtuigende zege op bezoek bij FC Groningen. In het hoge noorden bleef het lang 0-0, totdat de ploeg uit Arnhem het tempo opvoerde. Het waren uiteindelijk de invallers die voor alle doelpunten zorgden: 0-3.

FC Groningen was voorafgaand aan het duel bezig aan een uiterst zwakke reeks: het verloor de laatste vijf wedstrijden. Een overwinning was dus meer dan welkom voor het vertrouwen in de ploeg van Erwin van de Looi. Maar het was vooral Vitesse dat initiatief nam en veel lef toonde in de Euroborg.

Het leverde niet direct grote kansen op, maar de bezoekers maakten het de defensie van FC Groningen wel moeilijk. Die werd regelmatig nerveus van de jagende Arnhemmers. Vitesse is dit seizoen sterk op vreemde bodem. Het verloor zijn laatste twee thuisduels, maar weet in uitwedstrijden vaak te verrassen.

Een kwartier voor tijd oogde de Groningse defensie voor eigen publiek plotseling weer opgejaagd en onzeker. Abel Tamata kon de bal eenvoudig wegkoppen, maar knikte 'm al vallend zomaar in de voeten van invaller Dominic Solanke. De Engelsman schoof koeltjes de 0-1 binnen.

Dankzij de overwinning nemen de Arnhemmers de 7e plaats weer over van PEC Zwolle, dat eerder in het weekend won van Willem II. Groningen blijft steken op plek 12 en kan een play-off ticket om Europees voetbal vrijwel definitief uit het hoofd zetten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen