FC Barcelona geeft voorsprong uit handen bij Villarreal

20 maart 2016, 17:51

FC Barcelona heeft zondag twee punten gemorst in de strijd om het kampioenschap. De Catalanen, die vrijdag in de Champions League gekoppeld werden aan Atlético Madrid, gaven een 0-2 voorsprong uit handen.

In de eerste helft leek er weinig aan de hand voor het elftal van trainer Luis Enrique. De oefenmeester zag zijn ploeg na ruim twintig minuten op voorsprong komen. Ivan Rakitic nam het openingsdoelpunt voor zijn rekening. Even later werd Villarreal-trainer Marcelino naar de tribune gestuurd door de scheidsrechter, die Barcelona vlak voor rust een strafschop gaf. Neymar benutte het buitenkansje: 0-2.

Villarreal legde zich echter niet zomaar neer bij een nederlaag. Cedric Bakambu bracht de nummer vier van de Spaanse competitie terug in de wedstrijd. Via een eigen doelpunt van Jérémy Mathieu stonden beide ploegen weer in evenwicht. Villarreal verdedigde het punt met hand en tand en ontving in totaal zeven gele kaarten.

Barça heeft na het gelijkspel een voorsprong van negen punten op Atlético Madrid. De Madrilenen verloren zaterdag namelijk met 2-1 van Sporting Gijon. Real Madrid krijgt zondagavond de kans het gat te verkleinen tot tien punten. Villarreal heeft een voorsprong van zes punten op nummer vijf Sevilla.