Willems slaakt diepe zucht: "Waar moet ik beginnen?"

20 maart 2016, 19:48   Bijgewerkt: 20 maart 2016, 20:39

PSV had zondag dé kans om Ajax op vier punten achterstand te zetten in de titelrace in de Eredivisie, maar de Amsterdamse concurrent is door een 0-2 zege in het Philips Stadion ineens de grote favoriet om dit seizoen kampioen van Nederland te worden. De nederlaag dreunt keihard na in Eindhoven.

Jetro Willems werd na afloop van het pijnlijke verlies in de mixed zone gevraagd hoe de nederlaag te verklaren is. Een diepe zucht volgde. "Waar moet ik beginnen?", sprak hij vol teleurstelling. "Het is echt jammer dat je in eigen huis van Ajax verliest", aldus de linksachter van PSV.

Ondanks een vroege treffer van Arek Milik was PSV in de eerste helft nog wel in goeden doen, vond Willems. "Het was toen wel goed van onze kant, maar het is jammer dat we in de eerste minuut stonden te slapen. We kregen daarna nog wel een aantal kansen, maar die wisten we niet te pakken."

Volgens Willems komt de nederlaag niet door individuen die hun niveau niet haalden, maar was er sprake van een collectief falen. "We moeten niet gaan wijzen naar wie er goed of slecht speelde. We doen het samen en hebben ons uiterste best gedaan."