PSV na Atlético onderuit: "Je zag wel vermoeidheid"

20 maart 2016, 21:11

120 minuten voetbal en een zenuwslopende penaltyserie gaan een ploeg niet in de koude kleren zitten. PSV moest na de bloedstollende en verloren strafschoppenreeks in het Champions League-duel met Atlético Madrid snel de knop omzetten voor de eredivisiekraker tegen Ajax. Na vier dagen hersteltijd moest PSV er weer staan, maar het werd een pijnlijke zondag: Ajax won met 0-2 in Eindhoven en gaat daarom aan kop.

De PSV'ers verschillen enigszins van mening over het vraagstuk of de slijtageslag in Madrid van invloed was in de topper tegen Ajax, zo hoorde FCUpdate.nl na afloop in de mixed zone. Doelman Jeroen Zoet vindt van niet. "Nee, het was gewoon rommelig en niet goed", stelt hij resoluut.

Luuk de Jong liet het enigszins in het midden. "Ik weet niet of dat een rol speelt. De wedstrijd tegen Ajax was natuurlijk ook gewoon heel pittig. We moesten er veel energie in stoppen, daardoor zakte het in de tweede helft wat weg", aldus de aanvoerder van PSV.

Jetro Willems zag de vermoeidheid ook in de ploeg sluipen. "De voorbereiding was gewoon goed en normaal, maar zij waren in de tweede helft wel iets fitter. Dat is ook logisch. Wij hebben twee wedstrijden per week gespeeld, zij niet", zegt de linksachter.

"Je zag toch wel wat vermoeidheid, maar dat is niet de hoofdreden voor deze nederlaag, denk ik", vult Marco van Ginkel aan. De middenvelder vindt het niet erg dat er nu een interlandonderbreking op het programma staat. "Nu hebben we even de tijd om even lekker de batterij op te laden."

[photo,96659,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen