Dijks is er heilig van overtuigd: "We worden kampioen"

21 maart 2016, 10:46

Nadat er maandenlang toegeleefd werd naar dé wedstrijd van het seizoen, greep Ajax zondag de macht in de Eredivisie. De Amsterdammers wonnen uiterst knap met 0-2 bij titelconcurrent PSV en zijn daarom ineens weer de grote favoriet voor het kampioenschap van Nederland. Mitchell Dijks is ervan overtuigd dat de schaal in Amsterdam zal worden uitgereikt.

"Ik ben écht blij", sprak Dijks na afloop van de gewonnen kraker in Eindhoven. De krachtige linksachter draait er niet omheen: hij heeft alle vertrouwen in het grijpen van de landstitel. "Ik denk dat we kampioen worden en dat we geen punten meer laten liggen", aldus de Ajacied, die met zijn ploeg nu twee punten boven PSV staat. "Dit voelde wel als de kampioenswedstrijd. Als je de ontlading in de kleedkamer ook ziet... De stemming in de kleedkamer was top, het was echt feestelijk", jubelt Dijks.

Ajax werd in de topper tegen PSV in het zadel geholpen door een razendsnelle treffer van Arek Milik. "Na de 0-1 gingen zij vroeg druk zetten, dat maakte het voor ons moeilijk om op te bouwen", stelt de 23-jarige Dijks, die na de theepauze een sterker Ajax zag. "We kwamen goed uit de kleedkamer. Anwar El Ghazi maakte een mooie goal op precies het juiste moment, dat was erg belangrijk. We hebben volwassen gespeeld."

Met nog zes speelronden te gaan staat Ajax niet alleen twee punten voor op PSV, de Ajacieden hebben ook nog eens een op papier eenvoudiger programma. "Ik denk niet dat er echt makkelijke tegenstanders zijn. Wij moeten nog onder meer thuis tegen PEC Zwolle en FC Utrecht en uit tegen Cambuur. Dat zijn nog wel lastige wedstrijden. Zij hebben nog onder meer AZ en Vitesse, maar wij moeten zelf gewoon zelf zorgen dat we dit vasthouden. Ik ben er heilig van overtuigd dat dit lukt", aldus Dijks, die dus ook heilig overtuigd is van het behalen van het kampioenschap. "Ja, zeker", herhaalt hij.

[photo,96652,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen