Interim-directeur Twente: "Komende dagen cruciaal"

Ger
21 maart 2016, 21:36

FC Twente moet zoals verwacht serieus rekening houden met puntenaftrek. Het in januari opgestarte transferonderzoek heeft aangetoond dat de onregelmatigheden rond de transfer van Dusan Tadic een groot verschil maken op de jaarrekening van het seizoen 2014/2015. Interim-directeur Onno Jacobs beseft dat het de laatste misser die de Enschedese club zich nog kan veroorloven.

"Het intrekken van de jaarrekening zal ongetwijfeld leiden tot nieuwe sancties van de KNVB-licentiecommissie. Naast een boete moeten we helaas ook rekening houden met nieuwe puntenaftrek", beseft Jacobs op de clubwebsite. "FC Twente zou dan opnieuw de wrange vruchten plukken van het gevoerde beleid in de achterliggende periode. We zullen dit moeten accepteren, maar het is natuurlijk een hard gelag voor iedereen in en rondom Twente. Zeker ook voor spelers en staf, die week in week uit met massale steun van de supporters knokken voor ieder punt, zoals we zondag nog hebben kunnen zien. Iedereen snakt naar een normale situatie bij Twente. De komende dagen zijn daarin cruciaal."

Jacobs benadrukt opnieuw hoe belangrijk een nieuw akkoord met Joop Munsterman en Aldo van der Laan is. "Om uit categorie 1 te komen, en daarmee de proflicentie niet te verliezen, is het noodzakelijk dat de ex-bestuurders onder de crediteuren hun financiële verantwoordelijkheid nemen. Een nieuwe financiële overeenkomst met de betreffende ex-bestuurders is een absolute voorwaarde om aan de eisen van de KNVB-licentiecommissie en de gemeente Enschede te kunnen voldoen. De situatie is zeer acuut. We moeten de komende dagen een akkoord bereiken om zo het voortbestaan van FC Twente veilig te stellen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen