Blind volgt Strootman: "Hij zit op 80 tot 85 procent"

23 maart 2016, 20:25

Kevin Strootman wordt door velen gezien als een absolute meerwaarde voor het Nederlands elftal, maar kon de verwachtingen de afgelopen jaren wegens knieproblemen niet waarmaken. Nu de 26-jarige middenvelder van AS Roma inmiddels weer zijn rentree gemaakt heeft, kan bondscoach Danny Blind weer hopen op een snelle comeback van Strootman bij Oranje.

Blind heeft de afgelopen weken meerdere malen met Strootman gesproken. "Hij zei dat hij nog niet helemaal fit is. Hij zit op 80 tot 85 procent", sprak de bondscoach op de persconferentie in aanloop naar de oefeninterland tegen Frankrijk van komende vrijdag in de ArenA. "Hij moet de komende weken veel minuten maken. Als hij een paar wedstrijden gespeeld heeft en volledig fit is, dan kan hij er zeker bij komen. Dat gebeurt natuurlijk wel in overleg met zijn club", aldus Blind.

De bondscoach hoopt Strootman eind mei mee te kunnen nemen naar het trainingskamp van Oranje in Portugal. Vanuit daar wordt toegewerkt naar de vriendschappelijke wedstrijden tegen Ierland (27 mei), Polen (1 juni) en Oostenrijk (4 juni). "Die interlands kan hij natuurlijk nooit allemaal spelen, maar een fitte Kevin is wel een potentiële basisspeler met het oog op de WK-kwalificatiereeks", stelt de bondscoach van Nederland.

Strootman kwam sinds zijn dertien maanden lange knieblessure tot dusver twee keer in actie voor Roma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen