Del Bosque ziet 'positieve mix' in selectie van Spanje

23 maart 2016, 23:00

Ondanks het dramatisch verlopen WK 2014 is Spanje komende zomer op het WK natuurlijk nog wel de titelverdediger op het EK 2016 in Frankrijk. Bondscoach Vicente Del Bosque denkt dat La Roja over een goede combinatie tussen geroutineerde spelers en jonge honden beschikt.

In aanloop naar de oefeninterlands van Spanje tegen Italië en Roemenië blikt Del Bosque in de Daily Telegraph nog één keer terug op het echec van het WK in Brazilië. "Dat was niet makkelijk om te verwerken", zegt de bondscoach. "Maar ik denk dat mijn spelers hebben laten zien dat ze echte sportmannen zijn. We hebben samen de verantwoordelijkheid genomen voor het collectieve falen."

Spanje kroonde zich op de afgelopen twee EK's tot winnaar en Del Bosque gaat in Frankrijk voor een loepzuivere hattrick. "We gaan als regerend kampioen naar het EK en zullen weerstand bieden tegen iedereen die de prijs voor onze neus weg wil kapen. We hebben oudere spelers die de titel willen pakken omdat het hun laatste eindtoernooi is, maar we hebben ook jonge spelers die de prijs voor de eerste keer in hun leven kunnen grijpen. Iedereen heeft een passie voor het voetbal, het is een positieve mix."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen